РОЗРОБКА СТРУКТУРИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСОБИСТОГО ТАЙМ-МЕНЕДЖМЕНТУ - Закусило T. M.; Месюра, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2021)
Запропоновано структуру інформаційної технології організації особистого тайм-менеджменту на основі соціологічних опитувань. Робота розглядається як стартап ідея. Продемонстровано чотири етапи за допомогою яких стартап з ідеї перетворюється в стабільну компанію: «Виявлення споживачів», «Верифікація споживачів», «Залучення споживачів», «Створення компанії». Для досягнення успіху проекту проведено аналіз ринку та можливих ризиків. Основну увагу зосереджено на опитуванні, як одним з найточніших методів оперативного аналізу ринку. Проведено огляд 2 основних актуальних опитувань стосовно управління часом: «Як ми організовуємо свій робочий день і тиждень» та «Тайм-менеджмент в організації навчальної діяльності студентів закладів вищої освіти». Продемонстровано результати досліджень: коли найкраща продуктивність впродовж дня; а також в які дні тижня планується найвідповідальніша робота. На основі опитувань визначено проблемні аспекти тематики: планомірність, цілеспрямованість, наполегливість, фіксація на цілі, самоорганізація, орієн тація на сьогодення. На основі виділених проблемних аспектів та нових ідей проведено власне опитування, що підтвердило гіпотези, сформульовані перед опитуванням, підтвердило ідеї та надало можливість виділити нові знання, які покладено в основу функціональних частин сервісу — модулів. Виконано дослідження цільової аудиторії розроблюваної системи. Наведено стислий опис кожного компонента та показано взаємозв’язки між ними. Основні блоки: авторизація, меню, планування подій, цілеспрямованість, прогнозування, психологія, мотивація, інтеграція, комунікації, кросплатформеність. Продемонстровано, що вузловим компонентом є блок «Меню». Модулі об’єднано в загальну структуру інформаційної технології організації особистого тайм-менеджменту на основі топології «зірка».