Ідентифікація системи періодичної продувки парогенератора в умовах невизначених початкових параметрів - Ткаченко, С. Й.; Степанова, Н. Д.; Степанов, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель для ідентифікації критичної течії самозакипаючої рідини у системі періодичної продувки за умов невизначених початкових параметрів. Проведено порівняння результатів розрахунку пропускної спроможності за наведеною моделлю, що враховує недогрів рідини, встановлення певного критичного перерізу і наявність або відсутність впливу ковзання фаз, із результатами експериментальних досліджень.