Про синтез адаптивної квазіоптимальної за швидкодією системи керування с запізненням при обмежених збуреннях - Кучеров, Д. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу синтезу квазиоптимальної за швидкодією системи термінального керування одним об’єктом с запізненням. Передбачається, що апріорна інформація про параметри об’єкту відсутня, в каналах виміру координат є шуми обмежені за рівнем. Пропонується алгоритм адаптивного керування цим об’єктом, встановлюється властивість сходимості алгоритму адаптації.