Математичне моделювання двофазних течій у дренажних системах - Ткаченко, С. Й.; Степанова, Н. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто параметри, що впливають на рух двофазних потоків в трубопроводах. Розроблено математичну модель дренажної системи, яка побудована на основі рівнянь збереження енергії і суцільності потоку з врахуванням геометричних особливостей системи, структури двофазного потоку, ковзання фаз, стисливості потоку та дисипації енергії.