Керування транзитними втратами потужності в електроенергетичних системах - Бурикін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання керування транзитними втратами потужності в електроенергетичних системах. Наведено задачі визначення та керування втратами потужності від транзитних та взаємних перетоків. Запропоновано новий підхід у формуванні законів оптимального керування транзитними втратами потужності з використанням методу розрахунку та розподілу втрат потужності від взаємних перетоків у об’єднаних електричних мережах на основі методу накладання з використанням лінеаризації математичної моделі.