Синтез поліномів дії з умов модульного оптимуму для систем з деякими стандартними формами характеристичних поліномів - Толочко, О. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено методику та знайдено аналітичні вирази для розрахунку коефіцієнтів полінома дії передаточної функції з відомим характеристичним поліномом (ХП) з умов модульного оптимуму. Показано, що використовуючи у якості ХП стандартні поліноми Баттерворта або Грехема-Лет ропа, треба задаватися значенням коефіцієнта при першому степені оператора Лапласа у поліномі дії. Дані рекомендації щодо вибору цього коефіцієнта. Методику синтезу проілюстровано графіками перехідних процесів.