Математичні моделі для оцінювання економічної ефективності енергозбереження в електричних мережах - Мельничук, Л. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано підхід для визначення економічної ефективності заходів з енергозбереження, який оснований на розподіленні зменшення затрат між споживачами, що дозволяє здійснювати ефективне стимулювання споживачів, які впроваджують заходи з енергозбереження.