Математичне моделювання задач керування конденсаторними установками в системах електропостачання - Терешкевич, Л. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Сформульовано вимоги до математичного моделювання, що висуваються з позицій розробки та експлуатації конденсаторних установок та систем вибору варіантів їх впливу на об’єкт управління. Синтезована математична модель оперативного управління потужністю конденсаторних установок охоплює всі випадки, в рамках яких доводиться приймати рішення, забезпечує мінімальну кількість комутацій в пристрої керування та знаходження вектора керування, виконуючи мінімальну кількість арифметичних операцій.