Визначення кисню в складних газових сумішах термомагнітним методом за «роторним» принципом - Стенцель, Й. І.; Стенцель, В. В.; Целіщев, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано результати теоретичних досліджень термомагнітного газоаналізатора з «роторним» ефектом. Показано, що у разі відповідного конструктивного його виконання, використовуючи тільки «роторний» ефект в термомагнітному полі, можна будувати прилади, які мають абсолютно лінійну статичну характеристику, практично не чутливі до зміни температури газу, барометричного тиску, напруги живлення і напруженості магнітного поля. Такі газоаналізатори відрізняються високою точністю і на цьому принципі можна будувати зразкові прилади.