ВИКОРИСТАННЯ СКМ MAPLE ДЛЯ ПРОЕКТУВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАДАЧ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ СИМПЛЕКС-МЕТОДУ - Михалевич, В. М.; Тютюнник, О. І.; Крупський, Я. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розв’язання традиційної навчальної задачі лінійного програмування за допомогою симплекс-методу передбачає виконання громіздких, однотипних арифметичних обчислень і записів. Такі дії потребують багато часу, призводять до швидкої втоми студента і мають невисокий рівень наочності, зумовлений вимушеним використанням схематизованного подання результатів розв’язання задачі. Все це ускладнює достатньо глибоке усвідомлення студентами основних понять та ідей, покладених в основу симплекс-методу. Для усунення зазначених недоліків спроектовано нову навчальну задачу, в якій модифіковано способи дій суб’єктів навчання під час її розв’язання. Вказану задачу спроектовано з урахуванням низки дидактичних принципів на основі створення в середовищі системи комп’ютерної математики навчального тренажера.