РОТАЦІЙНА ВИТЯЖКА ВІСЕСИМЕТРИЧНИХ ДЕТАЛЕЙ З ВИКОРИСТАННЯМ МЕХАТРОННОГО ПРИВОДУ - Козлов, Л. Г.; Сивак, І. О.; Шевчук, Є. І.; Ковальчук, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Запропоновано пристрій на основі мехатронного приводу для ротаційної витяжки деталей вісесиметричної форми. За допомогою мехатронного приводу забезпечена можливість руху обкочувального ролика по розрахованій траєкторії, що забезпечує збереження стійкості формозмінення деталі в процесі обробки. Вибір та реалізація просторової траєкторії руху інструменту значно розширює можливості процесу ротаційної витяжки деталей вісесисеметричної форми.