ДОСЛІДЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я ЗАЙНЯТОГО НАСЕЛЕННЯ ЯК СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ КАТЕГОРІЇ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЙ УКРАЇНИ - Заюков, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Проаналізовані соціально-економічні, медико-демографічні, політичні фактори впливу на здоров’я населення, зокрема його працездатної частини, в умовах трансформацій України. Доведено, що стратегічним пріоритетом держави в соціально-економічному плані є відновлення, зміцнення і розвиток такого ключового компоненту людського капіталу, як здоров’я. Запропонована концепція в рамках побудови нової системи громадського здоров’я, а саме — формування мотивації до самозбереження здоров’я у зайнятого населення, яка має ґрунтуватися на «вітальному» принципі.