ОЦІНКА ДОЦІЛЬНОСТІ ПІДВИЩЕННЯ ТЕРМІЧНОГО ОПОРУ ОГОРОДЖУВАЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ БАГАТОПОВЕРХОВИХ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ - Ратушняк, Г. С.; Очеретний, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2017)
Розглянуто доцільність підвищення енергоефективності багатоповерхових житлових будинків шляхом застосування інноваційних технологій утеплення огороджувальними конструкціями. За результатами чисельного моделювання визначено теплотехнічні показники зовнішніх огороджувальних конструкцій із застосуванням сучасних конструкцій стін, дверей і вікон та теплоізоляційних матеріалів. Показано, що заходи з енергозбереження дозволяють збільшити термічний опір огороджувальних конструкцій і, тим самим, підвищити енергетичну ефективність багатоповерхових житлових будинків. Запропоновано конструкційно-технологічні заходи для підвищення енергоефективності будівель з використанням сучасних теплоізоляційних матеріалів.