ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ ПОБУДОВИ ТОПОЛОГІЧНО СПОСТЕРЕЖУВАНОЇ БАГАТОЗВ’ЯЗНОЇ АНАЛІТИЧНОЇ ГЕОІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ЗІ ЗМІННОЮ СТРУКТУРОЮ - Мокін, В. Б.; Варчук, І. В.; Крижановський, Є. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Запропоновано нову інформаційну технологію побудови топологічно спостережуваної багатозв’язної аналітичної геоінформаційної системи зі змінною структурою, яка дозволяє проектувати таку систему досить швидко одразу у форматі реальних ГІС, адаптуючи моделі та алгоритми обробки інформації до способу збереження відповідних даних, та забезпечувати можливість швидкої зміни структури моделей під час моделювання різних сценаріїв розвитку об’єкта дослідження. Продемонстровано працездатність цієї технології на прикладі проектування ГІС для побудови та оптимізації водогосподарського балансу ділянок басейну річки.