Моделі цілих раціональних і дійсних чисел, що використовуються в сучасних комп’ютерах - Лужецький, В. А.; Лужецький, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено огляд моделей таких типів даних, як цілі, раціональні і дійсні числа, які використовуються в універсальних та спеціалізованих комп‘ютерах. Описано систематичні позиційні представлення, базисами яких є послідовності не тільки цілих, але й ірраціональних чисел.