КОНКУРЕНЦІЯ В ОЛІЙНО-ЖИРОВІЙ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ: ПОВЕДІНКОВИЙ І ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ АСПЕКТИ - Благодир, Л. М.; Вигонюк, Н. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2016)
Визначено сутність конкуренції, а також форми її прояву в олійно-жировій галузі України. Розглянуто виробничу функцію як специфічну економіко-статистичну модель, що відображає залежність обсягу випуску продукції від факторів виробництва, а також економічний зміст параметрів виробничих функцій та наведено їх інтерпретацію. Викладено методику проведення економічного аналізу на основі виробничої функції. Запропоновані методики проведення економічних досліджень апробовані на основі даних олійно-жирової галузі України.