МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ КВАЗІГАРМОНІЧНОГО ГЕНЕРАТОРА ММ-ДІАПАЗОНУ ДЛЯ БІОМЕДИЧНОГО ЗАСТОСУВАННЯ - Перегудов, С. М.; Яненко, О. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Застосовуючи біомедичну генерувальну апаратуру мм-діапазону, спостерігається стійка тенденція до зниження її вихідної потужності. Розроблені пристрої суттєво доповнюють генератор квазігармонічних сигналів, який містить генератор шуму на лавинно-пролітному діоді та вузькосмуговий фільтр, що перестроюється. Вихідна потужність такого генератора визначається із врахуванням впливу зовнішнього навантаження. У статті цю задачу розв’язано за допомогою числових методів. Із застосуванням математичної моделі розроблено вузькосмуговий генератор низькоінтенсивного шуму мм-діапазону для біомедичного застосування. Наведено результати досліджень.