ДОСЛІДЖЕННЯ ТВЕРДОСТІ ПИТНОЇ ВОДИ ЗА ПАРАМЕТРАМИ АДМІТАНСУ - Походило, Є. В.; Мартинович, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано контролювати твердість питної води за параметрами комплексної провідності (адмітансу) двополюсника, яким вона подається в електричному колі змінного струму. Досліджено залежності активної та реактивної складових адмітансу від концентрації окремих компонентів у воді, зокрема кальцію, магнію та заліза.