Дослідження ефективності прийому сигналів за алгоритмом Вітербі - Ткаченко, О. М.; Арсенюк, І. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядаються особливості програмної реалізації алгоритму Вітербі для прийому КАМ-сигналу. Описано алгоритм, що базується на обчисленні евклідової відстані між реальною та ідеальною послідовностями точок. Досліджений вплив деяких параметрів на якість прийому сигналу в умовах наявності завад. Запропоновані практичні рекомендації щодо вибору метрики, кількості точок на добовому інтервалі та смуги пропускання фільтру.