МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАННЯ ТА ПЕРЕВІРКИ ЦИФРОВОГО ПІДПИСУ НА ОСНОВІ РЕКУРЕНТНИХ ПОСЛІДОВНОСТЕЙ - Яремчук, Ю. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано можливість формування та перевірки цифрового підпису на основі математичного апарату рекурентних послідовностей. Аналіз показав, що в цілому така можливість забезпечує приблизно такий самий рівень криптографічної стійкості та обчислювальної складності, як і відомі аналоги, але при цьому дозволяє змінювати стійкість методу залежно від порядку послідовності, а також має простішу процедуру задання параметрів. За певних умов запропонована можливість цифрового підписування забезпечує значне підвищення швидкості виконання процедури перевірки підпису, а також підвищення стійкості всього процесу цифрового підписування.