ОЦІНКА ГЕОМЕТРИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЗОНИ АЕРАЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ МОДЕЛЕЙ ПЛАВУЧИХ ОДНОФАЗНИХ СТРУМЕНІВ - Барибін, О. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Оцінена можливість використання моделей плавучих однофазних струменів для визначення геометричних характеристик зони аерації у разі використання струменевих аераторів. Результати порівняння розрахункових та отриманих автором експериментальних даних виявили, що геометричні характеристики зони аерації можна визначати, використовуючи моделі плавучих однофазних струменів, якщо початковий газовміст брати рівним 20 %.