Автоматизована система контролю за процесом відстоювання дискретних середовищ - Петрук, В. Г.; Васильківський, І. В.; Турчик, П. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджені особливості поведінки дисперсних систем під час процесу осідання. Розглянута можливість створення автоматизованої система контролю за процесом відстоювання дисперсних середовищ.